Laced and Bleached


English:

Finally I am able to share the first DIY with you. I DIY-ed four items in my May-holiday, I will show the others later. 
For this DIY I first bought a denim jacket in a thrift store (8 euro's) and some bleach in the supermarket. 
I filled a bucket with hot water and put some bleach in it. I wanted the jacket just a slightly more blue than it was so ration/proportion (I don't know the right word) was 4:1. 4 water for 1 bleach. 
I soaked the jacket in the bucket for 7 minutes and then dried it. 
When I was satisfied I made the jacket wet again and grabbed a toothbrush and a cup with bleach. Then I put some bleach on every spot and seam I wanted to be lighten. Simple as that. (before that I forgot to make the jacket wet so the bleach didn't work. Make sure it's wet!) Then let it dry again.
I ordered some lace on the internet and then removed the middle of the jacket, sewed the lace on it and sewed it back. Then it was done!

Nederlands:

Eindelijk kan ik de eerste DIY aan jullie laten zien! Ik heb vier items gepimpt in de meivakantie, dus de rest komt er nog aan.
Voor deze DIY kocht ik eerst een spijkerjasje in de tweedehans (thriftstore klinkt veel leuker btw) en wat dunne bleek in de supermarkt.
Ik vulde een emmer met heet water en deed er wat bleek bij. Ik wilde het jasje maar een klein beetje lichter dus de verhouding was 4:1. 4 water voor 1 bleek. 
Ik deed het jasje erin en hield het onder water voor 7 minuten. (ondertussen wel roeren en checken of het niet te licht word). Daarna liet ik het drogen om te kijken of het echt de goede kleur was.
Toen ik tevreden was met de kleur maakte ik het jasje nat, pakte een tandenborstel en een potje met onverdunde bleek en begon bleek op elke plek en naad te smeren die ik lichter wilde. Simpel toch? (als je eindelijk doorhebt dat het jasje nat moet zijn voordat de bleek werkt wel, dus zorg ervoor dat het nat is! Dat vergat ik eerst namelijk). Daarna liet ik het jasje weer drogen.
Ik bestelde wat kant op internet (spotgoedkoop, 1,25 euro voor een lapje van 35 bij 35 cm), haalde het midden van de achterkant van het jasje eruit, naaide het kant erop en vervolgens naaide ik het middenstuk er weer in. Toen was het af!

9 comments:

 1. Aah wat leuk is 'ie geworden!!
  X

  ReplyDelete
  Replies
  1. En wat een gave nieuw header heb je!

   Delete
  2. Dankjewel! Ik ben er ook erg blij mee :)

   Delete
 2. Wat gaaf gedaan, zeg!!!!
  Liefs, Manon

  ReplyDelete
 3. Leuk! Ik zit bij Rianne in de klas. Je hebt echt een leuk blog & nieuwe header! XXXX

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gaaf zeg, en dankjewel! Ik hoor telkens hele verhalen over jou :D
   Ik kijk ook even op jou blog.

   Delete
  2. Oh, ik kan je blog niet zien :(

   Delete
  3. Oh haha, dat is leuk om te horen! Dit is mijn blog: www.fashionismyfantasy.blogspot.nl

   Delete

Thanks for your comment!