Eyes like a diamond


English:

'Nice drawing, but those crystals are a little extravagant', someone said to me. I agree, but I felt like drawing something different. I like the contrast of the light pastel colours with the heavy crystals growing out of her eyes. These days I do not simply draw a picture from the internet, I bring a few together in one drawing. For her head, for example, I used an image from Maren's blog and for the crystals I used several crystal pictures from Google. When working like this you always create something new and it's more fun to draw this way because you feel more original. I recommend it to everybody who's reading this!

Nederlands:

'Mooie tekening, maar die kristallen vind ik wel erg apart', zei iemand tegen me. Daar ben ik het helemaal mee eens, maar ik had eens zin om iets anders dan normaal te tekenen. Ik vind het contrast van de lichte pastelkleurtjes heel mooi met de heftige kristallen die uit haar ogen 'groeien'. Tegenwoordig teken ik niet vaak een plaatje precies meer na van een tijdschrift of internet. Ik combineer een aantal plaatjes met elkaar tot één tekening. Voor haar hoofd gebruikte ik bijvoorbeeld een plaatje van Maren's blog en voor de kristallen een aantal plaatjes van Google. Als je op deze manier werkt maak je altijd iets nieuws en het is ook nog eens veel leuker om te doen omdat je meer het gevoel hebt 'origineel' te zijn. Ik raad het iedereen aan die dit leest!

7 comments:

 1. Héél gaaf! De kristallen zijn ook juist leuk, ze springen er echt uit

  ReplyDelete
 2. wauw heel mooi! ik vind je blog echt super leuk! je zou meer moeten posten.

  www.iwritecreative.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Wauw wat kan je goed tekenen! Ik zag gelijk al aan het gezicht dat het Maren was.

  ReplyDelete
 4. Heel erg mooi gedaan!

  ReplyDelete
 5. Wat een prachtige tekening, die kristallen maken het portret juist anders en unieker. :)

  ReplyDelete
 6. Wauw jij kan echt super mooi tekenen! Wat leuk dat je Maren hebt nagetekend, zij is echt een grote inspiratiebron voor mij haha :)
  liefs

  ReplyDelete

Thanks for your comment!