Illustrations by Michelle from 'Creature Type'

English:

A few days ago I stumbled upon Michelle's blog: 'Creature Type' via Bloglovin' (yes those are links, feel free to take a look!). I gradually fell in love with the illustrations she does. Her illustrations are amazing to look at with their simple lines and great colour palettes. She draws in a way that makes me wish I could draw such confident lines and playfull portraits.
Another thing that made me scroll on till the end of her illustration-labelled posts is the fact that she adds pictures of the illustrating process in each post. She shows which rough sketches she first made and tells which sketch the client chose. In the end she adds the final piece, which always blows my mind. 
Michelle has got a lovely recognizable style that makes you want to see more and I just had to share it with you! I hope you like her work as much as I do!

Nederlands:

Een paar dagen geleden struinde ik (wanneer niet) over internet en vond de te gekke blog van Michelle: 'Creature Type' via Bloglovin' (ja, dat zijn links, voel je vrij om even te kijken!). Ik werd langzaam maar zeker verliefd op haar illustratie werk. Haar tekeningen zijn heerlijk om naar te kijken door de strakke, simpele lijnen en de goed uitgedachte kleurpalletten. Ze tekent op een manier die ervoor zorgt dat ik zulke stevige, zelfverzekerde lijnen en zulke speelse portretten kon tekenen.
Een ander ding dat ervoor zorgde dat ik maar door blééf scrollen tot het eind van haar illustratie posts, is dit: bij elke tekening voor klanten voegt ze ruige schetsen toe en vertelt ze hoe ze, samen met de klant, tot het eindontwerp is gekomen. De uiteindelijke tekeningen zijn telkens weer prachtig. 
Michelle heeft een hele leuke, herkenbare stijl die, in elk geval bij mij, ervoor zorgt dat ik meer wil zien. Ik moest het dus wel met jullie delen! Ik hoop dat jullie net zo van haar werk genieten als ik!

Michelle's blog: 
Michelle's Bloglovin: 
Michelle's Etsy: 

Ps: see more of her work after the jump.

For more illustration and for rough sketches, visit her blog: Creature Type.

Follow my blog with Bloglovin

3 comments:

  1. Gorgeous art! It's amazing! x

    ReplyDelete
  2. Thanks again for featuring me on your blog! I really appreciate it! xo

    ReplyDelete
  3. Thanks again for featuring me on your blog! I really appreciate it! xo

    ReplyDelete

Thanks for your comment!