Shoplog| Vintage per Kilo saleEnglish:

Yes, I know. I think you're super impressed by my photoshop skills. *coughcough*. And it kept me busy almost the whole day. If you had not noticed yet: all the left hands are the same, all the right hands are the same, and hey: all the pants are the same too. How weird?! Well, I replaced my own pants with others because they were all folded.

I went to Vintage per Kilo in the Zijdebalen theater in Utrecht with Kristel last week's saturday.  I am a bit lazy today so I am not going to translate all the Dutch text I typed below. Summarized: we got lost and another vintage lady told us where to go. We were done in two hours and it was amazing to see all those old clothes. I bought all the blouses there were (kidding) and I payed only 18 euros and 50 cents for 5 blouses, 2 sweaters, 1 cap and a little lace vest.
I'd really like to visit a Vintage per Kilo sale again, but then I'll be searching for the perfect flowered jacket instead of blouses. I think I have enough blouses now.

Nederlands:

Ja, ik weet het. Jullie zullen vast idioot onder de indruk zijn van mijn photoshop capaciteiten. *ucheuche*. En dan te bedenken dat ik, geen grapje, de hele dag alleen maar foto's heb gemaakt en bewerkt (en Puck uitgelaten, maar dat telt niet). Als het je nog niet was opgevallen valt het je zometeen wel op: alle linkerhanden zijn hetzelfde, alle rechterhanden zijn hetzelfde, en hé: alle broeken zijn ook identiek. Wat gek?! Het zit zo: ik had de bovenstukken eerst allemaal uitgeknipt, maar zonder haar/hoofd. Dus dat was gek. Vervolgens heb ik ze met haar/hoofd uitgeknipt en geplakt, met als gevolg dat de broek en de handen ontbraken. Mijn broek zat ook een beetje raar. Heel rimpelig, dus dat kwam me mooi uit (afgezien van de tijd die ik vervolgens kwijt was met alle H&M broekjes eronder plakken).

Goed. Ik ben dus, vorige week zaterdag, met Kristel naar een Vintage per Kilo evenement geweest in het Zijdebalen Theater in Utrecht. We gingen met de trein en moesten vanaf het station, dat volledig overhoop lag door werkzaamheden, de weg vinden met een snerterige uitgeprinte route. Op ons gevoel hebben we toen wonderbaarlijk genoeg drie goede afslagen genomen. Alleen de laatste afslag mislukte een beetje. Nadat we vijf minuten om ons heen hadden gestaard riep een koppel vanaf de overkant van de weg: "Zoeken jullie vintage". "WAT?". "Of jullie vintage zoeken?". Ja natuurlijk deden wij dat. Altijd, maar nu vooral. Dus we huppelden gezellig achter hen aan en kwamen net iets te laat, maar we waren blij dat we er überhaupt waren aangekomen.
    De zaal was even groot als ik had gedacht, maar de helft was maar gebruikt. De ene helft stond vol kledingrekken, kleden met hoedjes, truien en sjaals, rekken met tassen en rijen met schoenen. Helemaal aan de andere kant van het theater stond een sieradenkraampje en twee winkeltjes op wieltjes in de vorm van bestelbusjes. Ik stormde meteen naar de blousjes, en zoals je hierboven kunt zien had ik succes. Er waren géén Levi's, géén kistjes, géén leuke vintage laarsjes, géén mooie rokken en géén leuke, passende spijkerjasjes. Daarvoor waren we te laat. Maar er waren wel blousjes en nog één hipster trui die ik snel uit het rek viste.
    Na iets minder dan twee uur waren we wel ongeveer uitgekeken en wilden we de zakken met kleding die aan de rand van de zaal stonden openscheuren, want we waren afschuwelijk nieuwsgierig of daar misschien wel Levi's, kistjes, leuke vintage laarsjes, mooie rokken en leuke, passende spijkerjasjes in zaten. Dat konden we natuurlijk niet maken, dus gingen we maar in de rij voor de kassa staan. Ik haalde Kristel over om toch samen met mij bij de 'gekke kassa meneer' in de rij te gaan staan, met resultaat. Alles naar beneden afgerond. Kristel een leuk compliment en een grappig dansje voor degene na ons. Ik was uiteindelijk maar 18 euro en 50 cent kwijt voor: 5 blousjes, 2 truien, 1 kanten hesje en een pet voor mijn opa, die ik op heb op de laatste foto omdat ik 'm stiekem zelf wil houden.
    Het was een supersucces en ik wil nog een keer. Het enige dat me tegenhoud is dat ik nu wel genoeg blousjes heb. Dus voor de volgende keer: te vroeg zijn in plaats van te laat, en meteen het jassenrekje doorspitten op zoek naar de perfecte gebloemde jas. Want dat is, nu ik blousjes te over heb, waar ik vanaf nu voor ga.

ps: en we zaten weer in een stilte coupé zonder dat ik het door had. Ik schaam me dood.

Follow my blog with Bloglovin

10 comments:

 1. Hoe krijg je dat zo goedkoop voor elkaar? Toen ik daar was was ik voor 1 lichte trui en een vestje 9 euro kwijt!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat is duur! Zoals boven vermeld: alles werd naar beneden afgerond, daarnaast waren de truien 8 euro per kilo ipv 15 :)

   Delete
 2. Huh? We zaten niet in een stiltecoupé! Haha, maar leuk geschreven! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wel toch? Op de heenweg, met zo'n plaatje met een boek en een koptelefoon?
   Dankje :D

   Delete
 3. Ik wil ook nog steeds zo graag naar z'n vintage sale! Het klintk echt iets voor mij haha.

  x

  ReplyDelete
 4. Wow, wat vet! Heel grappig ook je photoshop kunsten :)
  Liefs!
  http://rodelippen.wordpress.com/

  ReplyDelete
 5. Wat een toffe dingen heb je gekocht, ondanks dat je een beetje laat was. Zo'n event lijkt me echt heel leuk. :)

  ReplyDelete
 6. Vintage per kilo is suuuper gaaf! Ben ik ook een x geweest!

  ReplyDelete
 7. Ik was bij zo'n vintage per kilo winkel in brussel, dat viel vies tegen. Echt jammer! Lijkt me zo leuk om koopjes te doen!

  xoxo

  ReplyDelete
  Replies
  1. ah, dat is jammer! Koopjes doen is inderdaad geweldig! Dit was ook helemaal leuk, dus mocht je nog een keer wél een leuke ervaring willen...

   Delete

Thanks for your comment!