Drawing | A dark twinkling


Wil je weten hoe deze tekening begon, en hoe ze tot stand kwam? Klik op "read more".
Do you want to know how this drawing started? Click on "read more".Ik gebruikte voor deze tekening deze foto. Jammer genoeg kan ik niet achterhalen wie de fotograaf is.

Man, man man. Wat was het al lang geleden dat ik uitgebreid had getekend! Het kwam er gewoon niet van. In de afgelopen vakantie gelukkig wel weer, en dan ook meteen non-stop. Als ik eenmaal bezig ben kan ik ook niet meer stoppen (afgezien van toen ik het haar moest doen. Toen had ik geen zin meer). Goh, en of het nou lijkt. Nee. Misschien. Tenminste, zien jullie er Cara Delevigne in? Ik ook niet, maar dat maakt me niet zo veel uit. Met kleurpotlood tekenen is verrekte moeilijk en het ging bij dit werk meer om de techniek dan of 'het wel leek'.
Normaal deel ik de 'progress' plaatjes altijd op mijn facebook (zie rechterzijbalk), maar dit keer doe ik het ook op mijn blog. Ik vind het bij anderen namelijk altijd heel leuk om te zien, ook al blijft het alsnog een raadsel hoe het werk nou precies is gemaakt.
Ik begon dit werk met een opzet van HB-potlood, ging vervolgens verder met verschillende lagen kleurpotlood, toen aquarel potloden en als finishing touch gebruikte ik zwarte en witte acrylverf.

Wat vinden jij ervan?

It's an unbelievable amount of time ago, since I put so much time and effort in a drawing. I just didn't get to doing it. Last holiday I finally had some spare time to draw, and I did this drawing almost in one breath. When I have started I am hard to stop. (apart from drawing the hair. I don't like doing that so I took a  pause). And does it resemble the picture I used? Does it resemble Cara Delevigne? No. Maybe. Well, do you see Cara Delevigne in the drawing? Me neither, but that doesn't mind. Drawing with coloured pencils is hard and I consider the technique I used more important than if she resembles Cara. 
I started this work with a pencil sketch, then moved on to some coloured pencil layers, used aquarel pencils and finished it with black and white acrylic paint.

What do you think?

Follow my blog with Bloglovin

2 comments:

  1. Heel mooi! Ben jaloers op je mooie aquarel potloden ;)

    ReplyDelete
  2. Ik vind dat je het haar echt super mooi hebt getekend!

    ReplyDelete

Thanks for your comment!