Personal | A Canon EOS 600D Dream

Drawing by Jolijn (me!)
Click "read more" to read more about this
Klik op "read more" om hier meer over te weten te komen, want ja, dat wil je natuurlijk!


English: 
I drew this Canon EOS 600D to illustrate what I'm going tell you in this post, because: from now on I'm saving money for a Canon EOS 600D with the EF-18-55mm IS ii lens and the 1.8 portrait lens. Also I'm planning to buy filters, a memory card and a reflector. And I have to save lots of money before I can hold my precious in my arms.
    I have actually thought about buying my own DLSR (I alway use my mom's) but I never never took the step to save money for it. From now on I'll be saving money, asking money for my birthday and I'll work in the summer holiday. I hope I have enough by the end of August. We'll see.
    I think I will take a lot more 'random' pictures of everyday life, and I'll sooner take the camera with me when I'm going on a trip or walking. I hope this will help me with taking pictures more easily and more often, because I have noticed that taking pictures with my mom's camera sometimes stops me from taking many pictures. I'm so happy I finally REALLY decided!

Nederlands:
Ik tekende deze Canon EOS 600D om te illustreren wat ik jullie deze post vertellen ga, want: vanaf nu ga ik sparen voor een Canon EOS 600D met de EF-18-55mm IS ii lens en de 1.8 portret lens!!! Ook ben ik van plan filters (UV, polarisatie en close-up), een geheugenkaartje en een reflectiescherm te kopen. Ik moet nog enorm veel geld sparen voordat ik het bedrag bij elkaar heb en ik eindelijk met mijn eigen camera foto's kan maken.
    Ik heb al een aantal keer voor mijzelf besloten dat ik deze camera wilde, maar zoals dat wel vaker gaat moet je daar stappen voor ondernemen en ben ik daar soms te lui voor. Daarnaast zat ik nog met school, en ouders die telkens pas drie week van te voren bedenken wanneer we in de zomervakantie weggaan. Nu is dit niet het geval, want nu ben ik er 100% uit. Ik ga ervoor. Vanaf nu ga ik kei-hard sparen, geld vragen voor mijn verjaardag, en werken in de zomervakantie. Ik hoop dat ik aan het eind van Augustus genoeg heb. We zullen zien.
    Nu fotografeer ik al 3 jaar met mijn moeders fototoestel. Ik merkte dat dat mij wel tegenhoud om foto's te maken. Een camera van een ander neem je minder snel mee op een treinreis naar Amsterdam (ik noem maar wat) en wandelingen. Je, in elk geval ik wel, houd het ding liever dicht bij huis, zodat er niets mee gebeurt. Daarnaast zit je met andere familie leden (je moeder, je zusje) die ook allebei heel graag foto's willen maken, waardoor jij niet altijd kan. Een eigen camera komt mij dus bijzonder goed uit. Hopelijk kan ik dan wat meer random kiekjes maken, en die portretlens is een must, want portretten fotograferen met een macrolens, dat werkt niet (en met de normale lens heb je nauwelijks een vage achtergrond).
Ik ben zo blij dat ik eindelijk besloten heb!

Follow my blog with Bloglovin

6 comments:

 1. Wauw, lijkt me heel leuk om voor te sparen!
  Leuk getekend ook :)

  ReplyDelete
 2. Succes, ik raad 'm je zo erg aan, en de lens ook! Filters zijn altijd leuk, vooral van Ebay en zo goedkoop :)
  Leuk getekend trouwens.
  X

  ReplyDelete
 3. Succes met sparen!
  Ik heb hem zelf ook, en vind hem erg fijn!!

  ReplyDelete
 4. Die tekening is zo ontzettend mooi! En sparen is inderdaad lastig, maar een spiegelreflex camera is het echt waard om lang voor te sparen. =]

  ReplyDelete
 5. wat een prachtige tekening en mooi dat je een doel hebt om ergens voor te sparen!

  ReplyDelete

Thanks for your comment!