Yellow | Photography

 Nederlands:
Geel is een hele vervelende kleur om te fotograferen. Dat was waar ik achter kwam tijdens 3 weekenden die ik op de boerderij verbleef. Langs de weg naar de boerderij en in de tuin groeien heel veel gele bloemen en aangezien ik gek ben op bloemen moesten de gele ook even op de foto. Geel en groen is jammer genoeg niet een bijzonder complimenteuze kleurencombinatie. Eigenlijk wel, want ze zijn, of komen in de buurt van complimentaire kleuren, maar ik vind het gewoon niet mooi. Uiteindelijk heb ik toch nog wat 'gele foto's' gemaakt die wel door de beugel kunnen. Over de laatste ben ik het minst tevreden, maar de compositie vond ik daar wel interessant, ook juist doordat het geel niet zo'n grote rol speelt.
Afgelopen week was behoorlijk vermoeiend. Ik loop verschrikkelijk achter met school, maar ik heb niets bij kunnen werken. Ik had namelijk mijn CAE (Cambridge) examen in Utrecht! Woensdag gingen we met de hele klas naar het Aristo gebouw waar we ons lees, schrijf, use of english en luister examen maakten. De dag erna was een zenuwslopende dag voor de helft van mijn vriendengroep omdat ze te horen zouden krijgen of ze waren geslaagd! Ik vond het ook heel spannend, want ik moest alles via Facebook en Snapchat te weten komen. Gelukkig is iedereen (!) geslaagd. Of eigenlijk jammer genoeg, want ik ga ze volgend jaar gigantisch missen. s' Avonds ging ik langs bij een vriendin, waar de meeste geslaagden ook waren, om het te vieren. Ik had wat tekeningen voor ze gemaakt, die laat ik misschien nog wel zien! Op vrijdag ging ik nog langs Kristel voor haar geslaagdheid (haha) en naar een andere vriendin om te oefenen voor ons speaking exam voor die zaterdag. Vrijdagavond ging ik voetbal kijken en feest vieren voor het slagen van een andere vriendin. Ik ging helemaal idioot in het oranje, terwijl ik van voetbal maar weinig begrijp, maar kijken vind ik leuk. 5-1, ik ben benieuwd of we in de finale komen :) Zaterdag kon ik gelukkig uitslapen, maar toch gingen ik en Sanne al redelijk vroeg weer richting Utrecht om ons laatste CAE onderdeel te voltooien. Het examen ging erg goed (voor mijn gevoel) en het spreken redelijk. Na het examen reed Sanne's vader ons naar het Gelredome waar we precies op tijd waren voor de opening van EO-Jongerendag! Ik ben helemaal uit mijn dak gegaan daar, het was zo geweldig! Zelfs op de vreselijkste artiesten kon lekker gedanst worden. De laatste artiesten waren de NEWSBOYS. aaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAh!!!!! Ik ben serieus al jaren fan van ze en zat een jaar geleden nog desperately op de site te kijken wanneer ze nou eindelijk naar Nederland kwamen, EN NU WAREN ZE ER GEWOON! Ik heb heerlijk meegeschreeuwd, gesprongen en gedanst, wauw, wat was dát gaaf zeg! Dat vergeet ik echt nooit meer! (ik stond vier meter van ze af... aaaaaaaah!). Vandaag heb ik lekker uitgerust en morgen begint een slopende schoolweek met SO's en mondelingen waar ik nog lang niet klaar voor ben en nog niets voor heb voorbereid. Wish me luck...

English:
Yellow objects are incredibly difficult to take pictures of. That was what I discovered while staying at the farm three weekends. On the side of the road and in the garden grow a lot of yellow flowers and because I love flowers I had to take pictures of them. I found myself not liking the combination of harsh green and yellow colours, but some pictures did turn out well. I like the last picture the least, but I think the composition is pretty interesting so that's why I kept it in this post.
Last week was really exhausting. I am behind with schoolwork and I didn't have any time to work on it because I had my CAE (Cambridge) exam in Utrecht! We went to the Aristo building with our Cambridge class where we made our reading, writing, use of english and listening exam. The day after was a day full of nervous feelings because my friends would get to know if they passed their exams. Fortunately, they all did! That evening I visited some friends and gave them a personalised drawing. I might show them on this blog. I'm really going to miss them... On Friday I went to Kristel for her graduation and I attended a party from another friend where we watched the soccer match. On saturday I was happy I could sleep a bit longer, but not for too long because Sanne and I were going to Utrecht again for our speaking exam, the last part of CAE. I think I did a good job on the first four parts. I think my speaking was sufficient as well. After the speaking exam Sanne's father drove us to the Gelredome. We were just in time for the opening of the EO-Youthday! I went crazy dancing on all the amazing beats and rythms, it was more then amazing! The last artist were my all-time favorites (ok, not favorites but I've been loving them since a looooong time): THE NEWSBOYS! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAh!!! They were so, so, so amazing and good and splendid and tremendous, oh my goodness! I've waited for them to come to the Netherlands for such a long time and now they were here. I yelled and jumped and danced along to their incredible music, wow, it was so incredibly great to experience! I'll never forget it. (I was only 4 meters away from them!). Today I've relaxed a little and tomorrow a really stressful weak will start. I have a lot to do and I don't have enough time. Wish me luck...

Follow my blog with Bloglovin

7 comments:

 1. Oooh mooi! Echt prachtig dat licht.

  ReplyDelete
 2. prachtig ik hou zoveel van fotograferen! liefs x

  ReplyDelete
 3. Zeer mooie foto's! Ik vind geel precies wel bij groen gaan :p. Oh super dat jullie allemaal geslaagd zijn! Proficiat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Tja, smaken verschillen :)
   Ik moet nog een jaar hoor, maar mijn vrienden zijn geslaagd. Dankjewel!

   Delete
 4. Ik heb inderdaad hetzelfde met de kleur geel, heel vaak komt het er niet goed op. Maar op deze foto's lijk je er geen last van te hebben!
  Wat fijn dat je op de eo-jongerendag het zo naar je zin hebt gehad, even ontspanning na dat examen. Gefeliciteerd!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, fijn dat ik niet de enige ben! Dankjewel! Het was een leuke manier van grenzen verleggen, dat wel :)
   Jaa, echt heel erg fijn, dankjewel!

   Delete

Thanks for your comment!