Not so Secret Project | DIY
Nederlands:
Secret. Geheim. Ik zie je denken: "ha, nu lekker niet meer". (net als in Alice in Wonderland, als de zusjes van Hemish aan Alice willen vertellen dat Hemish haar ten huwelijk gaat vragen. Alice zegt dan: "Well, if you tell me, it's not much of a secret anymore")  Eigenlijk had ik eerst een stuk of 10 posts met previews aan deze post vooraf moeten laten gaan, om jullie lekker nieuwsgierig te maken. Maar... dat heb ik niet gedaan want ik kon écht niet meer wachten. Ik zit mezelf al sinds ik het idee had gek te maken om eindelijk te beginnen en nu ik eindelijk ben begonnen weet ik van geen ophouden. Er is echter één ding dat me tegenhoud, en dat is de het budget maximum van 20 euro dat ik mezelf (...) heb opgelegd. Heel dom. En heel onrealistisch. Maar als het echt niet anders kan ga ik er overheen. Want ik wil niet dat de budget grens ervoor zorgt dat mijn droom niet uitkomt.
En wat ís dan die droom?
Mijn droom/wens is, zoals je hierboven al een beetje kan zien, om de Mad Hatter te worden op de examenstunt. Ik met mijn gekke ideeën. Het is bij ons een soort van traditie dat alle meisjes is sexy pakjes gaan met korte rokjes en lange kousen en de jongens in idiote heksen, cowboy, boeven of piraten kostuums, maar ik wilde een keer wat origineels. Nou, oke. Niet één keer. Ik wilde voor de allerduizendmiljoenste keer iets origineels in mijn leven, maar dit keer moest het ook echt werkelijkheid worden. Dus ik dacht er een maandje over na (dat is hetzelfde als: ik vertelde een maand lang iedereen die naast en om me heen liep hoe graag ik dit wilde) en toen had ik mezelf overgehaald. En één iemand anders. Namelijk Miriam. Want Mim gaat als de Red Queen. De uiterste van de Mad Hatter, maar mijn gekke-ideeën-maatje. Dankjewel!
Voordat ik begon met spullen en kleding verzamelen heb ik een hele tijd rondgestruind op internet. Ik keek verscheidene DIY filmpjes en behind the scenes, las artikelen en keek plaatjes van mensen die zelf kostuums maakten en zijn make-up nadeden en vond een handige site waar bijna elk detail van de Mad Hatter zijn kostuum te vinden was. Daarna maakte ik een schetsje en keek de film met Mim. Toen was ik klaar om bezig te gaan met het echte werk.
Twee week geleden plaatste ik een oproepje in een paar Facebook groepen. Gratisweggeef en koopjes groepen, je kent het wel. Zo kwam ik aan de prachtige stof die je hierboven ziet. En ik maakte een pauwenveer. En ik kocht een oogschaduwpalette met de perfecte Mad Hatterish kleuren. Toen kon de pret beginnen, want eindelijk had ik iets gekocht, gekregen en in mijn handen. Toen wist ik het zeker, dit ga ik DOEN! (ik ben nog steeds heel bang dat het een flop wordt en ik deze post later huilend teruglees omdat het niet is gelukt, maar IK GA HET DOEN).
Nu ik dit schrijf heb ik de hoed al half af, de hoedenpinnen al gemaakt, spuitverf en kant gekocht, stof opgezocht voor de hoedsjaal, een idee bedacht voor de broek en kant voor de mouwen opgehaald bij een andere lieve mevrouw. Kortom, ik loop heerlijk hard van stapel, wat typerend is voor mij. Omdat het zo nog niet genoeg was ging ik afgelopen zaterdag met Miriam naar het Vintage per Kilo event in Arnhem om onze outfits zo goedkoop mogelijk bij elkaar proberen te krijgen. Dit blousje zou daar ook hangen. Ik wilde het ding zo ontzettend graag hebben, want het patroontje lijkt sprekend op het patroontje op de bow tie van de Mad Hatter! En drie keer raden... Toen Mim en ik de Eusebius kerk binnen liepen (daarin was het Vintage per Kilo event) was het eerste waar mijn ogen op vielen... DAT BLOUSJE. vooraan, precies in mijn zicht. Ik rende erop af en griste haar uit het rek. She's mine now. Verder vond ik een prachtige bruine rib-jas, een mooi giletje en een lichtroze blouse. Ook voor mezelf heb ik redelijk wat gekocht. Dat krijgen jullie ook nog wel te zien. Voor de kleding van de Mad Hatter was ik 15 euro kwijt. Ik vrees dat ik niet meer binnen mijn budget ga blijven want ik moet nog redelijk wat kopen (en eerlijk gezegd heb ik al te veel uitgegeven, oops).
Oh, en heb ik al verteld dat ik nog ruim 3-kwart jaar heb om het hele kostuum af te maken? (ik ben echt heel enthousiast geloof ik).

Engels:
Secret. You might be thinking right now: "well, now it won't be a secret anymore". (that's a quote from Alice in Wonderland: "Well, if you tell me, it's not much of a secret anymore") Maybe I should have posted some preparing posts before this one, just to make you curious. But I didn't, because I really couldn't wait anymore. I have been driving myself crazy since I first came up with this crazy idea, and now that I finally started working it out I can't stop myself. There's just one thing that holds me back a tiny little bit, I set myself a cost limit of 20 euros. Very stupid and unrealistic, but it's also a challenge and when I really can't buy all the materials of that 20 euros, I'll spend more, because I don't want this self set limit to hold me back from making my dream come true.
What's the dream then?
My dream is, as you can maybe see in the pictures above, to become the Mad Hatter when we've got our last day of school in 2015. Me and my crazy ideas... It's a sort of tradition for the girls to dress up in short dresses and for the boys to dress up in pirate, thiefs or witch costumes, but I wanted to do something original for a change. Ok, to be honest I wanted something original in my life for the thousandtrillionth time, but this time I really intend to work out the plan and make it become reality. So I thought about it for a month (that means: I told everyone around me about how much I wanted this) and after that I had pursuaded myself. And one other person. Miriam. Because Mim will dress up as the Red Queen, the enemy of the Mad Hatter, but my crazy-idea-partner. Thanks!
Before I started collecting materials and clothes, I searched the internet. I watched several DIY tutorials, read articles from people who made the Mad Hatter costume and make-up, watched behind the secenes movies and discovered a site entirely dedicated to the Mad Hatter's costume. I sketched the costume as it was in my mind and after that I watched the movie with Miriam. Then I was finally ready for the real work.
Two weeks ago I asked for fabric in a give-away Facebook group and by that I got the beautiful fabric you can see in the second picture. I made a peacock feather and bought an eyeshadow palette with the perfect Mad Hatter colours. I finally had some parts of the costume in my hands, and the Mad Hatter costume idea became much more realistic to me by then. I knew for sure, I'm going to do this. (I'm still afraid this is going to be a huge fail and I'll reread this post in a year, crying because I didn't succeed, but I'M GOING TO DO THIS).
As we speak, I already finished half of the top hat, all the hat pins, bought spray paint and lace, found fabric for the scarf of the top hat, made a plan for his trousers and picked up some lace by a lovely lady. In short, I'm losing my head out of enthousiasm, what's typical for me.
Because all of this still wasn't enough, Mim and I went to the Vintage per Kilo event last saturday to find our perfect costume clothes as cheap as possible. This blouse would be there to, I knew that, and my plan was to find it, no matter what, because the pattern of it is just alike the pattern of the Mad Hatter's bow tie. And you'll never guess... the first item I saw when walking into the Eusebius church (where the event took place) was this blouse. I immediatly ran away and grabbed it. She's mine now! Apart from the blouse I found the perfect jacket, a cute waistcoat and a light pink blouse. I also bought some clothes for myself that I'll show you in the future. The clothes of the Mad Hatter cost 15 euros, so it'll be hard for me to stay in my budget. In fact, I already spent too much.
Oh, and did I tell I still have almost a year to finish the costume? ("Have I gone mad?" "Yes, I think so, you're entirely bonkers. But I'll tell you a secret: all the best people are").


Follow my blog with Bloglovin

1 comment:

  1. Wauw, ik ben echt heel erg benieuwd!

    ReplyDelete

Thanks for your comment!