Painting feathers | DIY


My fingers after painting.

Nederlands:
Ik heb ein-de-lijk vakantie (!), dus ik zat op de computer want dat is wat ik doe als ik vakantie heb. Nee, grapje. Ik moest eerst even uitrusten en rustig aan doen, vandaar. Op internet kwam ik de blog van FreePeople tegen en vond hun DIY pagina. Aangezien ik, vanwege een nog heel eventjes geheim project, een pauwenveer nodig had, besloot ik mijn eigen veren te verven.
Bij ons in de buurt zit namelijk een verlaten zwanennest, de kleintjes zijn al 'uitgezwommen'. Ik fietste er al een aantal dagen langs met de gedachte dat ik toch nog eens wat van die mooie zwanenveren op moest pakken en dat combineerde mooi met de DIY. Ik sleurde mijn broertje van twee mee (hij wilde eigenlijk heel graag wandelen want anders moest hij naar bed) als excuus om de veren op te rapen, en ging op pad. Na een lange, gezellige wandeling in de brandende zon had ik mijn veren en was mijn broertje moe.
De veren stonken enorm naar slootwater, dus het eerste wat ik heb gedaan is de veren schoonmaken met kokend heet water. Dat was niet fijn, want het was al bijna 30 graden buiten. Daarna pakte ik mijn acrylverf en kwasten, mengde de goede kleuren en begon met verven. In de FreePeople post staat dat de veren water 'absorberen' maar dat slaat echt nergens op, aangezien veren waterafstotend zijn voor zover ik weet. Leng je verf dus niet aan met te veel water, anders druipt het er gewoon af.
Voor de pauwenveer pakte ik de breedste (en mooiste veer, oops) en deze knipte ik in de juiste vorm. Ik dunde de veer daarna een beetje uit voor het 'pauweneffect' en ik schilderde de pen zwart, want dat stond mooier.
Toen ik klaar was kwam ik erachter dat de veertjes ontzettend leuk staan in mijn tweedehands vaasjes waarvoor ik al een half jaar een bestemming zoek. Dus dat waren heel veel vliegen in één klap.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Engels:
I finally can enjoy holiday (!), so I was searching the internet because that's what I do when I've vacation. No, just kidding. I just had to relax and calm down. On the internet I stumbled upon the FreePeople blog and found their DIY page. Since I needed a peacock feather, because of a secret project you'll hear about soon, I decided to paint feathers myself.
In our neighbourhood there's an abandoned swann's nest. I had been cycling past it for a few days, thinking I really needed to pick up some of the feathers, so that combined really well with the DIY. I took my little brother with me, because he had to go to bed and he didn't want to, as excuse to pick up the feathers and went for a stroll. After a long, pleasant walk in the burning sun I had collected my feathers and my brother was finally tired.
The feathers smelled like ditch water, so the first thing I did was cleaning them with burning hot water. That wasn't the most delightful thing to do as it was almost 30 degrees outside. After that I grabbed my acryl paint and brushes, mixed the right colours and started to paint. In the FreePeople post is stated that feathers 'absorb' water, but that's nonsense. As far as I know, feathers are water repellent. Don't water down your paint too much, because it will drip off your feather.
To make the peacock feather I took my biggest feather, cut it in the right shape and cut out some strands to make it look more like a peacock feather. After that I painted the middle black because that suited better.
When I was ready I found out the feathers look great when you stick them in little vases. I have been looking half a year for a way to use them, and now finally... I'm really happy with them!
I'm curious: what do you think?

Follow my blog with Bloglovin

5 comments:

 1. Oh wat leuk, dat wilde ik ook gaan doen. Heb alleen geen veren. Echt leuk!

  ReplyDelete
 2. Wauw dat ziet er zo gaaf uit!

  ReplyDelete
 3. Wat een onwijs gave foto's, super leuk idee. :)

  ReplyDelete
 4. Bedankt :)
  Kristel: veren kan je volgens mij redelijk goedkoop in de hobbywinkel vinden, of gewoon op straat of bij een zwanennestje :)

  ReplyDelete
 5. Wat gaaf zeg! mooie foto's

  ReplyDelete

Thanks for your comment!