Clean, Soft and Pastel | Photography
Nederlands:
Ik was zo blij toen ik de planten op bovenstaande foto's zag staan in de tuin, en in een hokje van de boerderij. Die leuke dingen vroegen er om gefotografeerd te worden. Nu zit ik alleen een beetje zonder fotografie onderwerpen. Alle bloemen staan al een keer op de foto, en de mensen zitten niet stil.
Onderhand zou ik bezig moeten zijn met een portfolio maken. Veel creatieve conceptuele foto's schieten, 'kunst' maken die bij mij past. Schilderen, tekenen, mixed media dingen doen, filmpjes maken, allemaal van dat soort dingen. In plaats daarvan moet ik heel erg hard mijn best doen om geen series te beginnen, en struin ik veel te lang internet af. Gisteren heb ik een hoop Tim Burton (filmmaker van o.a Edward Scissorhands en Alice in Wonderland) informatie opgedaan bijvoorbeeld. Ik denk dat ik maar even ga brainstormen en dan aan een project ga beginnen. Wat me tegenhoud zijn alleen twee dingen. 1. Ik heb al een project lopen, namelijk het Mad Hatter kostuum (wisten jullie dat de echte naam van de Mad Hatter 'Tarrant Highttop' is? Dat heb ik gister ook geleerd), en 2. Na de vakantie begint er op school een groot project voor mijn Beeldende Vorming eindwerk, en dan kan ik er eigenlijk niet nóg iets naast hebben. Toch denk ik dat ik het wel ga doen, want een productieloze zomer, wat tekenen en schilderen betreft, dat hoort niet. Ik wil wel tekenen, maar ik weet niet zo goed wat. Omdat ik 'het nu wel kan'. Alles wat ik maak, kunnen anderen ook maken. Ik moet mijn eigen stijl gaan vinden en dingen van mijzelf toevoegen, want zomaar Jack Sparrow of Edward Scissorhands natekenen, dat kunnen wel meer mensen. Ik kan hier nog heel erg lang over doorgaan, maar ik ga mezelf nu stoppen. Jolijn, jij gaat deze vakantie minimaal één tekening afmaken, en brainstormen. Zo. Dan kom ik later nog wel bij jullie terug wat dit betreft.

Engels:
I was so happy when I found these little flowers and plants (see pictures) in the garden. They asked to be photographed. Right now I'm without photography subjects, as all the flowers are already photographed and the people move all day.
By now I should be busy making things for my portfolio. Shoorting many creative conceptual pictures, making 'art' that shows who I am, painting, drawing, doing mixed media things, filming, all things like that. Instead I must convince myself it's far from productive to start series like Grimm, Doctor Who, Pretty Little Liars and Sherlock and I spend time on the internet I should be spending on other things. Yesterday I searched for information on my new favorite subject: Tim Burton (he's the film director of, for example, Edward Scissorhands and Alice in Wonderland). I think I am going to brainstorm and start a new project. The problem is 1. I am already working on a project, my Mad Hatter costume (did you know the Mad Hatter's real name is 'Tarrant Highttop'? Found that out yesterday too) and 2. After the summer break we are starting a huge examination project for the art subject so I really can't have anything beside that. But I still think I'm going to have something beside it, because a summer without having produced drawings or paintings is not allowed in my little world. I do want to draw but I don't have a clue what. Because I think I kind of mastered drawing, not totally, but still... Everything I make could be reproduced by other artist easily. I have to find my own voice and style and add things that are 'me' to my artwork, because just drawing Edward Scissorhands or Jack Sparrow could be done by lots of people and not just by me. I have the ability talk about this much longer than I've done now, but I'll stop myself now. Jolijn, you are defenitely going to draw at least one drawing, and you are going to brainstorm. That's it for now. I'll keep you updated :)

Follow my blog with Bloglovin

3 comments:

  1. wat een mooie foto's vooral de eerste twee x

    ReplyDelete
  2. Wat een prachtige foto's! Ik volg je! :D

    ReplyDelete

Thanks for your comment!