New Camera! Canon EOS 600D | Photography

Nederlands:
Ik wilde het jullie eigenlijk afgelopen woensdag vertellen, maar ik wist nog niet zeker of de koop door zou gaan, maar nu is alles zeker en heb ik een eigen pareltje in mijn handen, de Canon EOS 6ooD (aka: dé bloggerscamera)! Ik kocht de camera niet omdat iedereen haar heeft, maar omdat het de beste camera is die je voor het minst geld krijgen kan, daarnaast heeft ze een filmfunctie en een uitklapbaar scherm en lijkt het bedieningspaneel redelijk op de Sony camera van mijn moeder. Het lenzenaanbod van Canon is ook heel groot, dat is zeker een pluspunt tegen de tijd dat ik weer genoeg geld heb.
Zoals jullie hier kunnen lezen spaar ik nog helemaal niet zo heel lang voor deze camera, maar ik spaar al wel heel lang voor 'iets-dat-ik-later-heel-graag-wil-maar-waarvan-ik-het-nu-nog-niet-weet'. Via een Facebook groep (the bloggerlist) kwam ik in contact met een blogger die haar blog op een wat lager pitje had gezet, al twee jaar niets meer met haar camera deed, en 'm daarom dus verkocht. Mijn camera is dus tweedehands, maar nauwelijks gebruikt. Ik vond het wel heel erg eng, maar alles ging goed, ze ziet er prachtig uit en werkt naar behoren. Daarnaast kon ik haar voor een schijntje overkopen: 350 euro voor de camera met de standaard lens, een statief en een cameratas.
Op naar mijn volgende doel: de f/1.8 Plastic Fantastic lens, maar voor nu ben ik verschrikkelijk tevreden en heel erg blij!

Ps: de foto's heb ik zelf gemaakt op een witte tafel met gebruik van een opzetflitser die ik op het plafond heb gericht.

English:
I couldn't wait to tell you last wednesday, but I did, because I wasn't sure if I would get it. But now that everything is settled and I can hold my treasure in hands... It's the Canon EOS 600D (the blogger camera)! I didn't buy it because everyone has one, but because it's the best camera one could get for the least money. It's also possible to film with it, it has an turnable screen and the settings are a little like my mothers camera. Also Canon has a huge supply of lenses what's really a positive point by the time I have money again.
As you can read here, I haven't been saving for this camera that long, but I have been saving money for 'something-I-might-want-in-the-future-but-which-I-don't-know-yet'. I saw an advertisement in a Facebook group in which a fellow blogger, who hadn't been using her camera for two years, told she sold her camera. My camera is secondhand, but hardly used. I did have some nerves, because buying expensive things secondhand isn't my cup of tea, but everything went well. The camera is amazing and works like it should work. Apart from that there was another positive thing, I could buy it for 350 euros, a tripod and a camera bag included!
On to my next goal: the f/1.8 Plastic Fantastic lens, but for now I'm terribly content and really happy.

Ps: I made these pictures myself on a white table while pointing an external flashlight on the ceiling.

Follow my blog with Bloglovin

4 comments:

 1. gefeliciteerd met je aankoop ik twijfelde ook tussen de 600 en 60 ik heb de 60D genomen liefs x

  ReplyDelete
 2. Aah leuk dat je hem hebt! Ik heb die ook met de 1.8 lens en dat is echt een grote aanrader!

  ReplyDelete
 3. Wauw, super zeg! Hij is zooo fijn! Ik ga nu voor de 1.4 lens :)

  ReplyDelete
 4. Bedankt! Hij bevalt mij ook super :)

  ReplyDelete

Thanks for your comment!