Sunset PartnersNederlands:
Hoi iedereen! Ik heb al een poosje niets van me laten horen, maar ik heb in die tijd wel veel gedaan. Deze zomervakantie heb ik, zoals je hier kan lezen, mijn nieuwe camera gekocht. Aangezien daar geen portretlens en geen close-up lens bij zat, heb ik me de afgelopen tijd gericht op landschapsfotografie. De bovenste foto heb ik met mijn zusje Rianne gemaakt (http://www.instagram.com/edit_tigers) terwijl er van links een enorme regenbui aankwam en de zon rechts onderging. De laatste foto is een verhaal apart.
Voor Kunst Algemeen moesten we een foto maken in de natuur in de stijl van de Romantiek. Ook vond ze het leuk als je op de foto ging met iets dat je dierbaar was. Ik koos ervoor om met mijn broertje, Sam, op de foto te gaan. Mijn moeder maakte een foto van ons in de achtertuin. Deze foto heb ik vervolgens gecombineerd met een foto van een grasveld in onze woonplaats, en een foto van een zonsondergang bij mijn oom en tante hun huis. In Photoshop en Lightroom heb ik ze in elkaar geprutst, met dit als resultaat. Ik heb het in totaal drie keer gedaan, twee keer opnieuw. Ik was, heel slim ja, vergeten het bestand op te slaan. Uiteindelijk is de foto er alleen maar mooier op geworden, want hoe vaker ik het deed, hoe beter het ging. Dit zijn trouwens ook de eerste 'Lightroom en Photoshop' foto's die ik hier post. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

English:
Hi everybody! It's been a while since I posted something, but I did do a lot in the mean time. This summer holiday I bought my new camera, as you can read here. There was no portrait or close-up lens included so I focused on landscape photography since then. The girl on the first picture is my sister Rianne (http://www.instagram.com/edit_tigers). The weather was amazing that evening, as a dark cloud approached us on our left side, and the sunset on the right. The last picture has got a little story behind it that has to be told.
For Art class we had to make a picture in the style of the Romantic Age. My teacher also asked us to include something (or someone) we love. I chose to make a portrait with my brother and asked my mom to take a picture of us in the backyard. I combined this picture with two others. One of a grass field in my village and another of a sunset in my uncle's and aunt's village. I put them together in Photoshop and Lightroom and this was the result. When it was finally finished I had made it three times. The first time I didn't succeed, the second time I forgot to save it and the last time it succeeded and I saved it. So clever of me... In the end the picture only got better because of me doing things wrong. The more I practised, the better the final product became. By the way, these are the first pictures on the blog that are edited in Lightroom and my new Photoshop! Would you tell me what you think?

Follow my blog with Bloglovin 

3 comments:

 1. wat een prachtige foto's zeg liefs

  ReplyDelete
 2. Wauw, beide foto's zien er prachtig uit!
  Voor ik je stukje tekst las, dacht ik dat de tweede onbewerkt was.
  Het lijkt een geheel zeg maar. Mooi gedaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heel erg bedankt allebei! Mijn docent dacht ook dat het één geheel was :) dat vind ik leuk om te horen, want ik was bang dat het er nep uit zou zien.

   Delete

Thanks for your comment!