Waarom Valentijnsdag ook leuk kan zijnNederlands:

Ik zal je eerlijk bekennen: als er íemand is op deze aardbol die een nóg grotere hekel heeft aan Valentijnsdag dan jij, ben ik het. De hele dag vliegen er lelijke social media updates, kaartjes, en kleffe foto's voorbij. Daarnaast is er ook altijd wel een stelletje zieligerds dat vind dat ze echt een partner verdienen en dan heb je mij. Ik moet altijd heel hard lachen om de slechte pick-up lines (waarbij je vooral niet door moet denken) en verder probeer ik me afzijdig te houden. 
Behalve dit jaar.
Dit jaar bedachten vrienden uit onze 'pauze-groep' (friggin' sexy woord) (eigenlijk heten we zo: De Broodtrommel Club, maar dat is nog lelijker), dat we Valentijns-lootjes gingen trekken (voor dat woord moet ik ook nog een hotter alternatief vinden). Ik heb geen geld dus ik gilde al meteen dat ik dan niet mee deed, maar dat werd niet geaccepteerd en ik werd veroordeeld tot het Valentijns-Vonnis (die is wel leuk): creatief moeten zijn omdat ik dat al ben (heel logisch). Dus ik zette mijzelf afgelopen zondag op een stoel en maakte in een halfuurtje/uurtje dit valentijnskaartje. 
Ik kreeg ook een kaartje en een roos vandaag, van broodtrommelclubvriendinnen. Een hele fotogenieke roos was het. Maar nu zijn de blaadjes gekruld (ook al heb ik 'm in water gezet) (wat voor water is dat?!) (misschien heb ik de onderkant niet goed genoeg schuingesneden?). Er was jammergenoeg te weinig licht in mijn kamer, dus de foto's zijn gigantisch mislukt (wat wil je ook met een ISO-waarde van 400 en geen vaste hand). Het spijt me Em, maar je roos komt dus niet op de blog. 

Dus, moraal van het verhaal: 
Zolang je eten hebt of vrienden (ik ben zo'n bofkont he met die lekkere dingen van me), een hond, familie, een zus/broer, een moeder of een vader of allebei, of een aardige docent of een poes of misschien toch wel héél misschien een vriendje/vrindinnetje, kan valentijnsdag nooit slecht aflopen.
En anders heb je mij nog.

English:

I have to confess; if there's anyone in the entire world that dreads Valentine's day more than you do, it's me. Ugly social media updates, cards and sticky pictures come along the whole day and besides that there's always a group of pathetic people that think they deserve a partner. Then there's me. I laugh all day because of all the bad pick-up lines (which you should defenitely not overthink) and I try too keep myself busy with all non-valentine-related stuff. 
Except for this year.
This year my friends from the 'Break-Club' decided we were going to do draw Valentine-Lots. I don't have money so I immediatly yelled I couldn't join them, but I was forced to. I was sentenced to the Valentine's-judgement what meant I had to be creative because I'm creative (logic). So I sat down in a chair last sunday and made this Valentine's card. 
I also got card and a rose today, from friends. A really photogenic rose it was. But now the leaves are curled (but I did water it) (what sort of water do we have here?!). Unfortunately my room was too dark so the pictures of the very-photogenic-rose really are screwed up (but what did I expect with an ISO of 400 and no steady hand). I'm sorry Em, but your rose is not going to be shown here.

So, the moral of this story:
As long as you have food or friends (I really am lucky with those yummy friends of mine), a dog, family, a sister/brother, a mother or father or both, or a nice teacher or a cat or maybe really maybe a boy/girlfriend, Valentine's day can't end that bad for you.
And if it does, you always have me.

Follow my blog with Bloglovin

4 comments:

 1. Wat een lief idee om Valentijnslootjes te trekken haha, en je kaartje is tof. :))

  ReplyDelete
 2. Wat een schattig kaartje!

  ReplyDelete
 3. Ah wat een leuk kaartje!
  Ik heb je btw. genomineerd voor de Liebster Award op mijn blog.
  X

  ReplyDelete
 4. Bedankt! Kristel, ik ga even kijken of ik dat ga doen :)

  ReplyDelete

Thanks for your comment!