Ik ben BINNEN!


Vorige week vertelde ik jullie iets. 
Heel voorzichtig: aan het einde van de post, in zo weinig mogelijk woorden. Want stel je voor dat het mislukken zou. Dan zou ik wel een beetje sneu overkomen.
Maar hiep hiep hoera, rondedans, feest: het is niet mislukt! 
Want gisteren viel er een prachtige lichtblauwe envelop op de deurmat, zonder dat ik het wist. Een paar tellen later werd ik van mijn Frans huiswerk opgeschrikt door een moeder die nog zenuwachtiger was dan ik. "SCHEUR DAT DING NOU OPEN", dat zei ze. Ik deed heel voorzichtig (helemaal voor niets, want de envelop is nu alsnog kapot). En toen BAM.

Ik ben officieel toegelaten tot de studie Crossmedia Design op het AKI Artez in Enschede. 
(!!!!!!!!!!!!)

"Wát zei je?"
"Wáár zei je?"
"Is dat nou wel slim?"

Wat
De studie Crossmedia Design. 

"Crossmedia Design is een brede, interdisciplinaire studie waar 
de ontwikkelingen in digitale media en communicatie samenkomen. 
Dat sluit naadloos aan op de huidige beroepspraktijk." 

Kortom, ik ga doen wat ik altijd al heb willen doen en altijd al heb gedaan. 
Ik ga fotografie, web-design, illustratie, graphic design, animatie en typografie leren (en nog veel meer dan dat). En ik ga leren om al deze dingen zó te gebruiken dat ik boodschappen kan overbrengen en communiceren.  Op een kunstacademie. Met leuke, gekke mensen. Mijn hart achterna.

Waar
Op het AKI Artez in Enschede. 
Het AKI  is een deel van Artez, maar de school is er later pas bijgekomen. Dit is, vind ik, goed te merken. Het gebouw is groot en ruim, rommelig maar tegelijk overzichtelijk en er hangt een fijne ontspannen sfeer. Daarnaast is het ook een kleine school, er zijn weinig leerlingen en relatief veel docenten. 
Had ik al verteld dat het een vrij internationale school is? Omdat het zo vlakbij Duitsland ligt studeren er veel Duitsers (jammer dat ik geen Duits kan) en in het derde jaar ben je verplicht tot 6 maanden stage, het liefst in het buitenland. Daarnaast kan je ook nog masters doen bij scholen in het buitenland, want AKI heeft goede aansluitingen daar.
Nou woon ik ongeveer 2,5 uur reizen van Enschede af, dus daar moeten we nog wat op verzinnen. Als we ons huis verkopen kunnen we in de boerderij trekken, dan is het probleem opgelost. Tot dan ga ik waarschijnlijk: óf op kamers, óf bij mijn oom en tante op de boerderij, in de kost. We gaan uit van het eerste, natuurlijk ;)

Slim?
"Met een kunstacademie krijg je geen werk later."
"Je kan er niet van leven, behalve als je goed bent" (wat een vertrouwen)
"Maar je hebt vwo gedaan..."

Ja. Goh, misschien heb je wel gelijk. Het is inderdaad niet de allerslimste studie om te kiezen, maar dat kan je tegenwoordig van alle studies zeggen. Heel veel hoogopgeleiden komen op dit moment ook niet aan de bak, ook al deden ze een veelbelovende studie. Je hebt nooit zekerheid.
Ik heb dus voor een studie gekozen waar ik blij van wordt. Waar ik 100% mijzelf voor in wil zetten en waar ik zo veel mogelijk uit wil halen. 

We zullen zien waar dit mij brengt!

Follow my blog with Bloglovin

10 comments:

 1. Lekker doen waar je hart ligt, dat werk komt later wel ;) Gefeliciteerd!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helemaal gelijk, dat heb je :p
   Zo sta ik er ook in, ja. Dankjewel!

   Delete
 2. Ooh gefeliciteerd!! Super spannend. Ik weet precies hoe je je voelt. Ik ben gestopt met de middelbare school om fotografie te gaan doen. Ik wil gewoon doen waar ik blij van word!

  xo

  ReplyDelete
 3. Wauw, gefeliciteerd! Klinkt leuk! XO

  ReplyDelete
 4. Wat een gave opleiding! Gefeliciteerd!!

  ReplyDelete
 5. Helemaal leuk! Ik ben ontzettend blij voor je, allebei ons hart achterna, gefeliciteerd!

  liefs

  ReplyDelete
  Replies
  1. YES! Ik vind het echt zo leuk dat we allebei zijn aangenomen!

   Delete
 6. Wauw gefeliciteerd!! Super veel succes en plezier alvast met het volgen van je studie :)

  ReplyDelete
 7. Heel erg bedankt allemaal! <3

  ReplyDelete

Thanks for your comment!