Ik & Cosplay?!


Leuk hé? Van die titels die de aandacht trekken...
De combinatie ik en cosplay is, zoals jullie nu waarschijnlijk al gezien hebben, helemaal niet zo raar namelijk. Ik ben gek op films, Disney, kostuums en verkleden.
Sterker nog, afgelopen week ben ik met Mim (die je op de eerste foto ziet) de toneelzolder opgesneakt om een verkleedfeestje te houden. Het kwam erop neer dat we deze artsy foto maakten, ik verkleed ging als Mary Poppins, en zij als fashionable kuiken.

Mad Hatter, Queen of Hearts, CosplayAfgelopen jaar heb ik jullie sporadisch lastig gevallen met mijn kostuum-in-de-maak. De eerste keer dat ik dat deed was hier.

Ik citeer:
Mijn droom/wens is, zoals je hierboven al een beetje kan zien, om de Mad Hatter te worden op de examenstunt. Ik met mijn gekke ideeën. Het is bij ons een soort van traditie dat alle meisjes is sexy pakjes gaan met korte rokjes en lange kousen en de jongens in idiote heksen, cowboy, boeven of piraten kostuums, maar ik wilde een keer wat origineels. 

En later in de post:
Toen wist ik het zeker, dit ga ik DOEN! (ik ben nog steeds heel bang dat het een flop wordt en ik deze post later huilend teruglees omdat het niet is gelukt, maar IK GA HET DOEN). 

Gelukkig hoeft dat dus niet. Dat huilen. Want: HET IS ME GELUKT. 
Het afgelopen jaar ben ik supergoed bezig geweest met alle onderdelen maken en Mim pushen om nou "eindelijk eens te beginnen" (al een half jaar van te voren). En de laatste weken vroeg ik me heel hard af of ik dit wel echt ging doen. Want laatste lesdag=examenstunt=vies worden. En mijn kostuum mocht onder geen beding vies. 

Uiteindelijk ben ik dus toch gegaan, in kostuum, en ik ben niet vies geworden.
Ik heb door de serpentinespray, waterstralen, glitters en schuimkanonnen heengerend terwijl ik als een idioot mensen natspoot in hun oren, nek, rug en gezicht.Toen we na twee uur de tiran uithangen de troep ook opgeruimd hadden, vertrokken we naar Walibi. Sommigen nog verkleed (waaronder ik). Je werd ongeveer de hele dag raar aangekeken, maar aangezien ik lekker in mijn rol zat, en met mijn vriendengroep door het park hobbelde, vond ik dat alleen maar leuk. (er werd zelfs met me geflirt bij een attractie. "Nou, succes he! *dikste, vettigste, vieze knipoog die ik ooit heb gezien*. Needless to say: ik heb de hele dag vette knipogen gegeven naar mijn vrienden. "Hé, Mim!" "Succes he!" *imitatie-van-vieze-knipoog.*

Ik heb ontzettend genoten, zowel van de examenstunt als van de gezelligheid in Walibi, en ik kan met een blij hartje terugkijken op wat (hopelijk) mijn laatste lesdag op de middelbare school was.

Follow my blog with Bloglovin

2 comments:

  1. Wauw, superleuk om dit te lezen! Trots op je!!

    ReplyDelete

Thanks for your comment!