Stop met (EXAMEN) Leertips!


Blogposts met leertips zijn lief bedoeld, dat begrijp ik en die bedoeling vind ik heel lief.
Maar echt, ik denk dat je het leven van de 'slachtoffers' een stuk makkelijker maakt als je het gewoon niet doet. Het is net zoiets afschuwelijks als: twee weken voor het eind van de vakantie een post maken met de titel 'Back to School', waarin je je aankopen voor het nieuwe schooljaar laat zien.


Gisteren had ik mijn eerste examen: Nederlands.
In de voorafgaande maand ben ik onmogelijk veel lief bedoelde posts tegengekomen. Maar nu is het te laat. Dus ik ga jullie in deze post anti-tips geven voor VOLGEND jaar.

Waarom je jouw leertip post beter niet kan publiceren:

1. Je denkt dat je origineel bent, maar dat ben je niet. Iedereen kent de: plan goed, slaap voldoende, en heb pauzes waarin in je leuke dingen doet nu wel. Ik ben in de afgelopen maand minstens 7 posts tegengekomen met dezelfde strekking. De enige originele stelling die ik tegenkwam zal ik jullie niet onthouden: leer gewoon zoals je altijd doet. Je hebt het daarmee tot hier geschopt, dan haal je daarmee ook je eindexamens.

2. Omdat de halve bloggerwereld deze posts schrijft, zullen mensen alleen op jouw link klikken in de hoop op wél iets origineels, waarna ze waarschijnlijk wéér teleurgesteld worden.

3. Je ergert er 3x zoveel mensen mee, dan de groep die je helpt. (behalve de mensen die altijd weer dolenthousiast reageren, wat ik niet kan begrijpen). Want iedereen is blij als ze even, al is het maar voor 5 minuten tijdens het blog-checken, de aanstormende examens kunnen vergeten.

Ik hoop dat jullie deze post ter harte nemen voor volgend jaar, alleen heb ik er dan geen profijt meer van, jammergenoeg. Ik ga weer hard aan de studie, nog 6 examens te gaan: WIEHOE. Tot die tijd zullen jullie wat (of nog) minder van mij horen.

Deze hele post is trouwens één grote paradox, want ik schrijf in tip 3 dat we liever niet worden herinnerd aan het pompeuze feit 'examens', maar nu draag ik er zelf aan bij. Onder het mom van 'voor het grote goed, doet Jolijn goed (fout dus)'. Dat dan weer wel.

Iedereen met examens: succes! Heb vertrouwen in jezelf!

Follow my blog with Bloglovin

4 comments:

 1. Precies! Net zoals met de "zo krijg je meer bezoekersaantallen". Zo vervelend... Jij in ieder geval succes!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahah, jaaa! echt précies dat inderdaad! Ik blijf ook maar op dat soort posts klikken, maar ze stellen me elke keer weer teleur. Jammer jammer. Maar wel leuke stof voor dit soort blogposts :p

   Dankjewel!

   Delete
 2. Ik ga zooooo akkoord met deze post! Ik kan er niet echt tegen om nog meer stress tegen te komen op blogs (als het over examens gaat en leertips) we staan al onder druk en ik wil dan niet nog eens geconfronteerd worden met al die dingen. Wat ik dan wel tof vind zijn spulletjes die je aan het begin koopt, zoals een mooie agende, pennenzak,.. :D fleurt alles een beetje op vind ik ^_^

  ReplyDelete
 3. Heel herkenbaar inderdaad! Als je echt een nieuwe tip heb met een link naar een documentaire of onderzoek of whatever, yes please share. Maar ik weet ook wel dat het handig is om te plannen en goed te slapen anders was ik niet tot aan mijn examen geraakt.

  ReplyDelete

Thanks for your comment!