Feest in Zwart-Wit!


Voor de Bloglovin' volgers: klik op "view original post" om de hele post te lezen.

De titel zegt , op een filosofische manier, al genoeg denk ik:
IK BEN GESLAAAAAAGD!
In plaats van de standaard portret-foto-met-vlag heb ik maar wat foto's uit het archief getrokken die, vind ik, feest waardig zijn. Al zijn ze dan grotendeels zwart-wit. Ik vind dat zwart-wit foto's iets speciaals hebben. Ze richten de aandacht op lichtspel, op schaduwen en lichtvlekken en voorwerpen die je in de kleurenfoto waarschijnlijk niet eens had gezien.

Zwart-wit heeft iets magisch. Slagen ook.

(Ik heb trouwens wel foto's gemaakt van mijzelf met balonnen, maar ik voel me niet honderd procent gemakkelijk bij het online plaatsen van foto's van mijn hoofd, dus heb ik dat niet gedaan.)

Zenuwachtig? Ik? Nee. Serieus, echt niet. Diep van binnen natuurlijk wel, maar in het uur dat ik gebeld kon worden viel dat heel erg mee. Ik was net met een nieuw project begonnen: borduren op papier. Alle draadjes gingen door elkaar en in de knup, dus ik was meer bezig met mijn ergernissen dan met de telefoon die elk moment af kon gaan. Toen het om tien over drie zover was was mijn reactie ongeveer dit: "Jeeeeeej". en toen: "Dat lucht op" (terwijl ik dramatisch sexy met mijn handen door mijn haar ging om mijn opluchting te illustreren. Gelukkig kon mijn mentor dat door de telefoon heen niet zien). Dus ik was wel zenuwachtig blijkbaar. Ik had een mooie lijst en mijn mentor was trots op me en dat deed me goed om te horen. Ik kon natuurlijk niet wachten tot ik mijn cijferlijst zou kunnen bekijken op school. Geen enkele onvoldoende(!!!)

Ik ben zelf ook trots, en dat mag ook wel na 6 jaar vwo. Volgend jaar ga ik lekker knallen op de kunstacademie, in mijn vintage kleding, met hopelijk hele leuke mensen die allemaal ook een blog hebben en mij over mijn portret-foto's-online-zet-angst heen kunnen zetten, haha.


Follow my blog with Bloglovin

3 comments:

 1. Hoi Jolijn, bedankt voor je leuke reactie op mijn blog!
  Gefeliciteerd!! Ik kan me er niks bij voorstellen dat je NIET zenuwachtig zou zijn, haha.
  Hele mooie foto's trouwens. Ik ga snel even verder kijken op je blog :)

  ReplyDelete
 2. Mooi en gefeliciteerd meid!

  ReplyDelete
 3. Wauw, gefeliciteerd! Ook prachtige foto's vooral die bomen, zo mooi!

  ReplyDelete

Thanks for your comment!