Kleding van een Oma

Voor de Bloglovin' volgers: klik op "view original post" om de hele post te lezen.

 Toen het met de examengruwels gedaan was, besloot ik dat het tijd was voor iets nieuws: op bed liggen en films kijken. Ik had écht van mijzelf verwacht dat ik dat zeker drie weken vol zou houden, maar ik heb de filmverslaafde in mijzelf zeer teleurgesteld.

Het-welke-films-keek-jolijn-toen-ze-bijna-dood-was-lijstje:

1.   High School Musical 1,
2.   Hercules (Disney versie, duh) (Ik ben echt een massive fan van Hades. Is dat erg? Want hij is de Bad Guy)
3.   Peter Pan (Disney versie, duh)
4.   Big Hero 6 (NU GAAN KIJKEN! Ik heb zes keer gejankt en heel veel gelachen, wat een prachtfilm!)            
5.   The Judge (zielig, maar heel mooi en verrassend. Ik bedoel, Iron Man in een serieuze rol? Kom maar op!)
6.   Lucy (Mind cracking and gorgeous)

Heel misschien valt het je op dat: hoe hoger het nummer, hoe meer nadenken vereist. Of hoe heftiger de film. Ik was dan ook echt, ECHT geen knip voor de neus waard de eerste paar dagen na mijn examens.
Maar er zat verbetering in, want toen ik op dag numero 3 begon aan High School Musical 2, kwam ik niet verder dan het eerste kwartier. Jongens, ik weet niet wat ik dacht toen ik die film in een ver verleden leuk vond.

Als iets de belichaming is van een slechte film, is High School Musical dat, by far... (al zijn de liedjes natuurlijk wel heel leuk, ja, daar heb zelfs ik een zwak voor)

Maar BAM. Toen was het klaar met deze shizzle. Jolijn moest werken. En jongens, werken is leuuuk!!! (en je verdient nog geld ook).

En BAM. Om te werken moest Jolijn fietsen over een dijk, heen en terug. Vooral gisteren was het één groot feest. Ik weet niet of je gister hebt gemerkt wat voor wind er waaide, maar dat (en dan 100x zo erg) was het waar ik moest fietsen. Ik had gewoon het HELE stuk wind tegen. Frontaal. Wind. Tegen. Ik denk dat ik 1 km per uur vooruitkwam. Gelukkig was het wel op de terugweg naar huis.

Ik zal een lijstje maken voor jullie, want dat leest beter dan deze lapjes tekst:

Het-wat-moet-je-doen-als-je-anderhalf-uur-frontaal-wind-tegen-hebt-lijstje:

1.   Zet motiverende muziek op. Oortjes in #HARDGAAN. (dat is de slogan van Walibi, nevermind, ik mag het Dolfinarium niet verraden natuurlijk). Ik bedoel dus: Oortjes in #BELEEF-EEN-DAG-MET-DE-STERREN-VAN-DE-ZEE.
2. Zoek een goed meezingbaar nummer uit. Ik had opgegeven moment het nummer The End Has No End van The Strokes opstaan. Als er iets niet-motiverend is als er nog een kilometers lange weg voor je ligt, is dat wel de realisatie dat er geen eind aan komt. #BEDANKT. Desalniettemin heb ik alsnog keihard meegezongen, want het waaide zo hard dat ik mijn handen niet van het stuur kon halen om nog een keer agressief op 'shuffle' te timmeren.
3. Probeer niet te letten op de auto's die langsrijden en stel jezelf een doel: je mag afstappen, maar je mag niet lopen. En het vooruitzicht op-de-bank-liggen-als-ik-terug-ben helpt ook.

De Krux van deze Post

In de paar dagen dat ik dus (ik citeer mijzelf) "echt, maar dan ook ECHT geen knip voor de neus waard was", heb ik mijzelf tóch het huis uit kunnen slepen.
Ik hoor je denken: "Waar komt zo iemand het huis nou nog voor uit?"
VOOR VINTAGE KLEDING!!!

haha.

Ik ging de Kringloop maar weer eens vereren met een bezoekje, en precies op het goede moment.
Een lieve oude vrouw had namelijk besloten haar halve garderobe aan vintage te doneren. (echte vintage! Ik denk dat je wel begrijpt dat mijn hartje een paar slagen oversloeg en meteen alles omarmde).

Needless to say: ik heb alles meegenomen.
De oplettende lezer denkt nu: "huh, vijf items en een lap stof? Dat is toch niet een hele garderobe?"
Klopt. Ik houd van overdrijven.

Ik ga ook een jurkje maken van de stof. Dat zie je in de laatste foto. Op die foto zie je ook een uit-proportie-getekende-versie van een veel schattigere ik dan ik.

Doei.

Follow my blog with Bloglovin

2 comments:

 1. Te gek zeg. Zelf breng ik ook regelmatig een bezoekje aan de kringloop & met vintage items maak je me al helemaal bij! Jou vondsten vind ik in ieder geval super geweldig! Staat je super!
  Liefs Iep

  ReplyDelete
  Replies
  1. Leuk! Inderdaad, vintage is leven <333
   Dankjewel!

   Delete

Thanks for your comment!