Razend Simpele Levenskunst

 Voor de Bloglovin' volgers: klik op "view original post" om de hele post te lezen.

Ik had tijd over. Dat vertelde ik hier. Want ik moest een uur wachten op mijn examen-uitslag.

Gelukkig had ik net mijn Life Quote ontdekt. En toevallig lagen er nog een klosje garen en papier en verf op mijn bureau. Dat samen gecombineerd prikkelde mijn linker-hersenhelft en toen kwam er dit van.

"Wit op zwart staat mooi". Dus ik gooide wat klodders zwarte verf op het papier en smeerde ze uit.
"Deze quote is ook mooi". Dus ik schetste de quote en prikte gaatjes met een speld, waarna ik de gaatjes aan elkaar verbond met wit draad, zodat ze letters vormden.

Toen vervolgens de achterkant zo mooi warrig werd en alles in de knup kwam werd mijn filosofische hersendeel (bestaat dat eigenlijk?) helemaal enthousiast omdat "Achter al het perfecte ligt een warboel aan imperfectie, want niet alles is zoals het lijkt". (Niet dat dit zo perfect is, maar je snapt het idee)

En vervolgens hield ik als een ware kunstenaar mijn werkje omhoog om het eens goed te bekijken en WOW. Het licht scheen er doorheen. (wat geen wonder is, want ik had net allemaal gaten lopen prikken) maar het was ZO-MOOI.

De quote luidde:

And above all, watch with glittering eyes the world around you, because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. 
Those who don't believe in magic, will never find it.

-Roald Dahl-

En dus is het woord 'hidden' verborgen. ('always' ook, wat achteraf gezien de boodschap niet onderstreept, maar het staat wel mooier). Je kunt het alleen zien als je het papier tegen de zon houd. Wat ook weer iets magisch heeft door alle mooie puntjes die net sterren lijken en met elkaar verbonden zijn. Sterren zijn ook magisch. En soms verborgen. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat ik het allerleukste vind aan dit werkje is dit:

Het begon met niks, maar het werd zonder schets of moeilijke overdenkingen een van de mooiste dingen die ik ooit heb gemaakt. Het beeldt mijn leven een beetje uit, ofzo. Op een razendmakende simpele manier. Niks vergeleken met alle precies lijkende potlood portretten die ik in mijn leven heb gemaakt. Gek he?

Follow my blog with Bloglovin

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment!