Tekeningen uit mijn Schetsboek: 2015(WOW JOLIJN, je 3e post in 2 weken???) (Wat is er aan de hand???)

Gewoon. Ik heb nog steeds vakantie. 

Ik heb het afgelopen jaar meer getekend dan ooit, denk ik. Vooral heel veel poppetjes. Heel veel miniatuur Jolijntjes. Maar ook heel veel met fineliners en met stiften. Stiften werken heel fijn. Je kan ermee schetsen en als je foutjes maakt moet je die maar ten goede proberen te keren. 

Imperfectie = perfectie.

Ik vind het leuk om schetsmatig snelle, mooie en soepele lijnen te zetten. Lijnen die overal heen kunnen en overal heen gaan. Beetje hier, beetje daar. Woesj woesj. Het geeft een tekening gewoon zoveel energie. 

Daarom is mijn lievelingsonderwerp om te tekenen: dansende Jolijntjes. Net zoals de tekening direct hieronder.

Lees maar verder:

Dit zijn lang niet alle tekeningen natuurlijk. Het is een deel van mijn vrije-tijd tekeningen. Mijn schooltekeningen kan je hier bekijken: www.jolijnvandijkartez.blogspot.com

Teken jij vaak? Of ken je nog bloggers die tekenen? Ik zou het graag willen zien, dat vind ik heel erg leuk!

Follow my blog with Bloglovin

10 comments:

 1. Wauw, je hebt echt talent!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aah dankjewel! Echt ontzettend leuk dat je überhaupt de moeite neemt om een reactie achter te laten, maakt me blij!

   Delete
 2. Zo jeetje, wat kan jij ontzettend mooi tekenen!

  ReplyDelete
 3. Wauw! Wat heb je een supergave blog, en deze tekeningen zijn echt awesome. Dankjewel voor je lieve berichtje op mijn blog, ik ga jou ook snel even volgen!
  X Ellemieke.
  www.incaseofart.nl

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaaa ik word hier zo blij van he, dankjewel <3 <3333

   Delete
 4. Haha wat toevallig! Ik was inderdaad van Kieks blog, maar Kiek was gewoon mijn bijnaam, in het echt heet ik gewoon Ellemieke. :) Sommige looks die ik post draag ik zelf inderdaad ook, maar sommigen teken ik op mijn eigen manier na uit tijdschriften.

  Ik ben nog nooit naar een Vintage Per Kilo sale geweest, alleen naar kilo sale’s van the Vintage Rebel. De eerste keer slaagde ik alleen met een lange jas (die overigens wel super gaaf is en die ik bijna elke dag draag), maar voor de rest viel het tegen. Afgelopen jaar ben ik dus nog een keer geweest en toen heb ik echt heel veel kunnen kopen, was ook echt een tof aanbod! Maar daar moet ik wel bij zeggen dat ik voor in de rij stond, het was superdruk en als ik wat later was binnengekomen had ik natuurlijk veel mindere kleding kunnen scoren.

  Supertof trouwens dat je ook van vintage, tekenen en bloggen houdt! Ken niet veel mensen die dat allemaal leuk vinden :-)

  XXX

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wat leuk zeg! Dankje voor je uitgebreide antwoord. Ik ga toch nog maar eens snuffelen bij Vintage Rebel dan ;)

   Jaa, ik was ook zo blij toen ik je blog ontdekte! Echt heel erg geweldig!

   Delete
 5. Wat prachtig om je kunsten zo te zien. Je hebt duidelijk talent!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aah wat lief! Dankjewel! <3

   Delete

Thanks for your comment!