Een nieuwe Naam voor Monte Air


WAAROM!?
Ik zit al idioot lang te broeden op een nieuwe blognaam. Monte Air klinkt weliswaar prachtig (ik twijfel nog steeds een beetje of ik haar niet gewoon moet laten blijven), maar het betekent gewoon 'berglucht', het is onuitspreekbaar (of je zegt: Montaire, of je zegt Mon-te Aar), niemand onthield de naam en het dekte de lading van mijn blog niet echt. (Op dit moment lees ik dit stukje tekst opnieuw om mezelf er 100% van te verzekeren dat ik hier goed aan heb gedaan)

Dus ik sloot een deal met mezelf. Ik zei: 'Jolijn, als je ooit nog iets beters vind dan dit, dan mag je dat.'

Lees hieronder meer:
Hoe wist ik wat?
Ik vond de blog van Ellemieke: In Case of Art. En de blog van Maaike: Verbeeldig. En ik vond hun namen geweldig (hun blog trouwens ook). En toen vond ik dat ik dat ook in me moest hebben. Ergens onder een hoopje hersenstof ver onderin een konijnenhol zonder Alice.
Ik wilde eerst iets doen met 'Artventures', maar al die domeinen waren al bezet. Maar aangezien Art de lading van mijn blog best-wel-perfect beschrijft, besloot ik op die toer door te gaan (niet dat alles wat ik maak kunst is, maar kunst-ig is het wel). Je wilt niet weten hoeveel woorden met At of Ant beginnen en vervangbaar zijn door Art. Of door Fart, laten we wel wezen.

Wanneer?
Sinds 2 weken echt actief broeden heb ik iets gevonden.
Zomaar opeens: *ploep* daar was ze dan. Alsof ze al jaren op de loer lag, op het puntje van de spreekwoordelijke tong in mijn hersenpan. Dat ze toen eindelijk dacht: ja, nu is de tijd.
Dus wanneer? Nu.

Wat is de naam en waarom deze naam?
Jullie weten de nieuwe blognaam natuurlijk allang, want stiekem heb je al naar beneden gescrold en de rest van deze post niet eens gelezen (zo nee, dan ben ik heel gelukkig met jou), want header, want URL bovenin je browser, maar toch vertel ik het er lekker toch nog bij:
Ik ben niet introvert of extravert.
I'm Artrovert. En mijn blog/site ook. En jij ook, want jij bent geweldig en jij bent kunst.

Lees het volgende lijstje maar even door. In het laatste puntje leg ik uit waarom hoe en wat deze blognaam.

Leuke, domme, grappige, nutteloze feitjes:

 • Stiekem ben ik nu ook een artROVERt. Dus we stelen geen art meer, nee we roveren art. 
 • Mocht ik ooit nog een fanbase verkrijgen, dan noem ik ze mijn Rovertjes. 
 • Stiekem zit meer dan het halve deel van het woord Retro ook verstopt in de nieuwe naam. 
 • En de verkeerd gespelde versie van Erwt. 
 • Art is dus ook vervangbaar door Fart. Of Hart. Hartrovert. Fartrovert. Het wordt steeds mooier.
 • En als je alleen I'm Art leest, dan houd ik van je. Want het is waar. Je bent kunst, of je nou introvert of extravert bent. Lang of kort. Blank of zwart. Gelukkig of ongelukkig, dik of dun, onzeker of zelfverzekerd, creatief of sportief of geen van beiden, goed in leren of niet, het maakt niet uit. Wat wie dan ook van je vind of zegt of denkt: JIJ BENT POTVERDORIE ART. En jij kan ART maken. Misschien met een talent, of gewoon met je glimlach en een mooie daad voor de ander. Misschien door je uitgesproken mening die je op een goed moment inzet, door vrijwilligerswerk te doen, een luisterend oor te bieden, of door gewoon jezelf te zijn. Jij kan dingen. Knoop dat in je oren.

Gaan er nu dingen veranderen?
Daar kan ik heel kort over zijn. Nee. Ik blijf gewoon lekker bloggen zoals eerst, over dingen die mij interesseren en waarvan ik denk dat ze jullie interesseren. Dingen die ik maak en meemaak, mijn mening over bepaalde onderwerpen, tips, outfits en af en toe een DIY, het zijn allemaal dingen die je hier de afgelopen 5 jaar al langs zag komen en die je langs zal blijven zien komen in de toekomst. (het een misschien vaker dan het ander)

Ik hoop dat jij er weer net zoveel zin in hebt als ik.

Follow my blog with Bloglovin

7 comments:

 1. Iehh wat leuk! Ik ben voor het eerst op je blog in vond je naam gelijk al zo leuk.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaah wat een lieve reactie!!! Dankjewel zeg, dat is echt heel erg leuk om te horen <3

   Delete
 2. Ik vind je naam echt geweldig! En ik ga genieten van alle dingen die je maakt! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes! Heel fijn om te horen, dankjewel zeg! :D

   Delete
 3. Leuk geschreven! Je blog is echt tof. Ik zag dat je op Artez zit? Welke opleiding doe je? En hoe bevalt het?

  Liefs joelle

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi hi! Bedankt, dat is echt heel leuk om te horen ๐Ÿ’•
   Ik doe Crossmedia Design in Enschede :)

   Delete
  2. En het bevalt ontzettend goed, hahh. Als je het leuk vind om er wat over te lezen: in mijn vorige post schreef ik erover, en eerder ook nog een update :)

   Delete

Thanks for your comment!