Sprookjes Fotograferen (en mezelf)


Wat doe je als je in een stad woont en je mist het bos?
En je voor school de opdracht krijgt een zelfportret te maken?

Je gaat naar het bos.

Als je dan ook nog Jolijn heet, sta je daarvoor om 'veel te vroeg' op,
omdat de zon dan zo mooi is.
Maar oh-oh-oh, wat was het de moeite waard!

Lees hieronder snel verder voor meer verhaal en meer foto:


Voor het zelfportret heb ik een poosje gewacht tot de zonnestralen tevoorschijn piepten, en ondertussen zette ik mijn statief klaar. Op de verkeerde plaats, waardoor ik nog een poosje met het statief opgetild over de heide moest banjeren totdat ik de goede plek vond.


Ik moest de lens nogal uitgezoomd hebben, omdat ik wilde dat je veel van de omgeving kon zien, wat betekende dat ik keihard naar de goede plek moest rennen zodra ik de zelfontspanner aan had staan. Eenmaal op de plek terecht ging ik rondjes draaien. Heel, heel veel rondjes draaien. Elke fotosessie viel ik ongeveer 5x om en daarna zwalkte ik in zigzagjes weer terug naar de camera om de foto's te checken. Ik ben blij dat er verder niemand was, want ik denk dat het er behoorlijk idioot uitzag...


Wat behoorlijk scheelde is dit: als je maar hard genoeg rondjes draait en de sluitertijd is lang genoeg, worden de foto's toch niet scherp. Ik hoefde dus niet eerst de lens te focussen op de-plek-waar-ik-waarschijnlijk-zou-komen-te-staan. Dat was me in zo'n korte tijd denk ik niet gelukt. Niet op een heide, zonder hoge punten om je camera op scherp te stellen.

Uiteindelijk zaten er gelukkig mooie foto's tussen, en ook niet-zelfportret-foto's.

(en ook een heleboel: he hier mist ze een arm. Of: hahaha, hier viel je om -foto's)

Het leek me wel leuk om die (de gelukte dus ;p) hier te delen, want het was net een groot (veel te vroeg) sprookje en sprookjes zijn om door te vertellen!
Follow my blog with Bloglovin

5 comments:

 1. ooh, super mooie foto's! Mist + zon = wauw!
  Echt knap gefotografeerd. (en misschien een ideetje om een afstandsbediening aan te schaffen?)

  ReplyDelete
 2. hahahahaha, comment on point. Grapjas. Je hebt helemaal gelijk natuurlijk, ga ik binnenkort maar eens doen inderdaad. Dankjewel voor je lieve reactie <3

  ReplyDelete
 3. wauw, wauw, wauw, wat een prachtige foto's. Dat was het vroege opstaan denk ik wel waard.

  ReplyDelete
 4. Wauw, zo mooi!!! Dat licht en die beweging in de foto maken het echt prachtig!

  ReplyDelete
 5. Wat een idee om rondjes te draaien, het resultaat mag er wezen. Great job, love it :)

  ReplyDelete

Thanks for your comment!