Op Avontuur in Museum Arnhem
Afgelopen woensdag ging ik, nota bene in mijn vakantie, naar een museum toe voor school. Nee grapje, het was helemaal niet erg. Hartstikke leuk zelfs, want ik ging samen met deze 4 klasgenootjes (klik op hun naam voor hun ArtEZ blog): Marjolein, Noortje, Ymke en Lynn.
We kozen voor het MMKA (Museum van Moderne Kunst Arnhem), omdat daar op dat moment een expositie was door alleen-maar-vrouwelijke kunstenaars, en omdat het dichtbij was.

Lees (en kijk! heel! veel! plaatjes!) verder door op "read more" te klikken.


Voordat we naar het museum liepen (overigens heel makkelijk te lopen vanaf Station Arnhem), hebben we even gewacht op Ymke en Noortje in de 'huiskamer' van het station. Een heel schattig soort van cafeetje (met wifi en mini-cakejes bij de koffie) en een hele mooie aankleding. Daarna vertrokken we naar het museum.

Wat was er te zien?
De expositie was, vond ik, vrij heftig. Heel veel naakt en shockerende beelden, maar ook heel mooi. Zoals een muur met foto's van verschillende vrouwen, een rijtje foto's van verlaten kamers en twee wilde inkt schilderingen. Er stond ook een beamer, die op de muur levenswijsheden beamde, dat vond ik denk ik het mooist om te zien, vooral omdat je bij elke spreuk dacht: "Ja, verhip. Ze hebben gelijk". En als je vanaf daar de hoek om liep, kwam je, via een dansend skelet, opeens in een kamer met galgen terecht, waar een bepaald persoon zich helemaal rot schrok, dat was grappig.

Bloemen en Beelden en een Kinderkamer
het MMKA heeft ook een hele mooie vaste collectie van schilderijen, die ik al een keer had gezien, maar het was zeker geen straf om daar nog een keer naar te kijken. Verder was de kinderkunst-kamer geupdated (upgedated?), dat was heel leuk. Naast tekeningen maken en ophangen, kon je nu ook selfies nemen, 'photoshoppen' en laten afdrukken. Daar zijn we het grootste gedeelte van de tijd mee bezig geweest, samen met liggen in de zitzakken en foto's maken van elkaar en de paasbloemen. Daarnaast is er ook een beeldentuin, met ontzettend mooi uitzicht over buiten-Arnhem (en de tuin had dus ook paasbloemetjes!!!). En serieus, hele mooie abstracte beelden. Die zich extreem goed leenden voor abstracte foto's.
En hele leuke fotogenieke en fotograferende klasgenootjes, die zich ook goed leenden voor foto's. En ik leende me blijkbaar ook goed voor foto's, want kijk hieronder nou toch, ach ach ach:

 Foto door Marjolein: http://marjoleindriessen.blogspot.nl/

Foto door Ymke: http://ymkedegraaff.blogspot.nl/Mijn extreem betrouwbare Eindoordeel
Om het even kort te verwoorden: ik heb me dus kostelijk vermaakt woensdag. En ook al mocht ik mijn boterhammen niet in het museumcafe opeten, en ook al liet ik mijn schetsboek daar per ongeluk liggen (waar ik pas in Enschede achter kwam): het was een hele leuke en inspirerende dag en ik zou de ervaring zeker wel een 8 op de schaal van 10 geven.
(Het schetsboek is opgestuurd en weer terechtgekomen bij haar eigenares: ikke (goh wat een verrassing), dus dat is helemaal goed gekomen gelukkig.)

Voor de rest van de foto's kan je helemaal losgaan op: jolijnvandijkartez.blogspot.com 
Have fun!

Follow my blog with Bloglovin

1 comment:

Thanks for your comment!