Leven in Beelden en Verhalen


#1 Ik volgde een workshop Handlettering van Marloes de Vries. 
#2 Ik kocht alweer nieuwe sokken.

Ik verzamel graag momenten en verhalen.

Ik ben iemand die dingen documenteert. Niet altijd, lang niet altijd, maar wel vaak. Dat is ook iets van deze tijd, want iedereen heeft altijd een smartphone bij de hand. De reden dat ik het doe is vooral omdat ik snel dingen vergeet en omdat ik graag de leuke dingen wil onthouden. Een andere reden is dat ik het gewoon heel leuk vind om om me heen te kijken naar mooie kleuren en composities. Wat ik wel belangrijk vind is dat je, terwijl je dingen documenteert, wel blijft genieten van wat er gebeurd. Dat je niet later op je foto's terugkijkt en denkt: "Tja. Mooie foto's, maar van het moment zelf heb ik niet veel meegekregen..." Als in: niet leven door je cameralens, maar leven door je ogen. Lekker filosofisch weer dit.

Lees maar snel verder (door op "Read More" te klikken) voor minder filosofische shit en meer foto's.

 #1 Ik maake dit niksige ding. Kijk op www.jolijnvandijkartez.nl voor de affe versie. 
#2 Ik tekende heel veel mensen na voor Handmade.

#1 Ik ging naar een expositie van Jaap Drupsteen. 
#2 We mochten plakletters (letraset) gebruiken om affiches te maken, en daar kwam dit uit.

Ik ga je een paar proefvragen stellen:

Weet je nog wat je afgelopen woensdag hebt gegeten?
Wat was je afgelopen dinsdagmiddag aan het doen?
Welke kleding droeg je op donderdag?

Ik weet bijna honderd procent zeker dat je bij alle vragen toch even na moest denken. En dat is niet erg. Zulke dingen wil je ook helemaal niet onthouden, want je hebt er later niks meer aan. Maar als je mij zou vragen: wat heb je afgelopen maand voor dingen gedaan? Dan zou ik ik heel diep moeten graven en via allemaal omwegen proberen dingen omhoog te halen. (mijn agenda checken, mijn to-do list checken, aan andere mensen vragen etc. etc.)

#1 Ik ging naar Callantsoog met kring, waar we dit onzettend creepy huisje tegenkwamen. 
#2 Ik genoot van de mooie bloesembomen overal.

#1 Ik ging (en ben) hard bezig met mijn cd project voor Concept (verschijnt binnenkort op de blog)
#2 Ik genoot intens van alle dramatische luchten.

Daarom houd ik een soort van week dagboekje bij met tekeningetje en tekstjes. Van elke week schrijf ik de hoogte en diepte punten op, zodat ik makkelijk terug kan bladeren en ik over een paar jaar een bijna volledig verslag van mijn studententijd heb. Het hoeft niet netjes, en vaak doe ik het gewoon in de trein naar huis, op vrijdag. De trein trilt en dus zijn de lijntjes ook trillerig. Er is vaak niet genoeg plaats dus buigt de tekst af, maar dat geeft het juist wel een speels effect. Naast dat, maak ik ook veel foto's met mijn mobiel. De meeste foto's zet ik per direct op Instagram, zodat ik ook daar terug kan scrollen.

Ik ben wel nieuwsgierig wat jij doet om dingen te onthouden: heb je gewoon een goed geheugen, schrijf je dingen op, teken je dingen, maak je foto's, of maakt het je eigenlijk niet zo veel uit?

 #1 Ik ging uit en mijn sokken gaven licht in het Blacklight. Ik was zielsgelukkig en ik heb het volgens mij wel 20x naar iedereen om me heen geschreeuwd. 
#2 Ik bouwde een hut met Laupie en we gingen tot half 5 's nachts Bubble Trouble spelen. 

 #1 Ik ging naar Vintage per Kilo in Utrecht. 
#2 Met een paar klasgenootjes bezocht ik het MMKA (Museum Moderne Kunst Arnhem).

#2 Geen idee wat dit is, ik verveelde me.

Ik heb deze post versierd met een paar instagram foto's van de afgelopen tijd (wel een langere periode dan 1 maand hoor! Maak je geen zorgen), met daaronder een korte samenvatting van wat er te zien valt. Weet je meteen wat ik heb uitgespookt ;) Doei. Fijn weekend nog!

Follow my blog with Bloglovin

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment!