Ik maakte een (Com)FortIk maakte een fort. Want voor het vak Concept kreeg ik de opdracht een 'iets', een installatie, te maken. Ik quote mijn andere blog even:

Mijn installatie kreeg de naam: ComFORT. Omdat het comfortabel is, en een fort. Door middel van kleine stukjes cd op een klamboe (voor de weerkaatsing van het licht), een zacht matras en een discobal probeer ik een plek te creëren waar je tot rust kan komen. Uiteindelijk was ik zo moe van alle regel en opbouw dingen dat ik er zelf een hele poos in gelegen heb, dus ik kan met volle overtuiging zeggen: het is me gelukt.

Voor meer foto's en verhaal, klik op "Read more"Nu sta ik normaal gesproken vaak met mijn mond vol tanden als mensen aan mij vragen: "En? Wat heb je van deze opdracht geleerd?". Maar bij deze opdracht was dat zeker weten niet zo. Ik heb er namelijk heel veel van geleerd. Vooral om uit mijn comFORT zone te stappen. Hoe tegenstrijdig dat ook moge klinken, omdat ik er juist eentje probeerde te maken.

Voor het maken van dit ding moest ik namelijk 6 (bijna) onmogelijke dingen doen. (het is me gelukt, dus het was blijkbaar niet onmogelijk)
I believe I can do six impossible things before breakfast (leve Alice in Wonderland).
En ik kon het.

Een raar lijstje van 6 blijkbaar mogelijke dingen:

1. Ontzettend veel cd's verzamelen.
2. Een manier vinden om de cd's aan de klamboe te bevestigen.
3. Zorgen dat de cd's niet van de klamboe af zouden vallen.
4. Een lokaal regelen.
5. Een lokaal donker zien te krijgen.
6. Een matras op school weten te krijgen.
(7. Een planning maken en me er ook echt aan houden.)

Ik moest bizar veel regelen. Mijn lokaal was op het laatste moment opeens niet meer beschikbaar. (Gelukkig mocht ik bij Lynn in het lokaal, waar ik haar nog steeds eeuwig dankbaar voor ben) Ik moest een planning maken en me aan die planning houden, en tegelijkertijd ook nog eens werken aan de werkschouw. Ik heb me in het zweet gewerkt door een onmogelijk aantal vierkante meters raam met vuilniszakken te beplakken maar...
Uiteindelijk had ik mijn Fort. En omdat ik je op social media zolang heb verveeld met foto's van cd's en verslagen over hoe ver ik nu weer was gekomen, vond ik dat je het eindresultaat ook moest laten zien.


Dus: als je mij vraagt: "Wat heb je van deze opdracht geleerd" zal ik je antwoorden:
Om uit mijn ComFORTzone te kruipen, mensen om hulp te vragen, dingen te regelen en in mezelf en wat ik kan te geloven.
En ik vind het stiekem best wel hilarisch dat het begrip comfortzone zo ontzettend letterlijk werd door dit project.

Ps: als je benieuwd bent wat voor geweldige dingen mijn klasgenoten hebben gemaakt, check dan www.acdmutual.blogspot.com. En dan de blogs van de 1e jaars in een kolom aan de rechterkant van de pagina.Follow my blog with Bloglovin

1 comment:

Thanks for your comment!